Akunova ögonbehandling

Lite bakgrundsinformation om metoden.

Sedan 1987 har akupunktör John Boel i Danmark behandlat ögonpatienter med sin metod Akunova med gott resultat. Över 80 % med Macula Degeneration (MD) -problemet gula fläcken- blev bättre vid en undersökning.

MD, drabbar ca var 10:e person över 60 år och ca 40 % av alla över 75 år. Ca 50 000 fall drabbar Skandinavien varje år. Etnologin för denna sjukdom är okänd, men en förklaring kan vara fria radikaler.

Det finns drygt 10 000 ögonsjukdomar. En del av dessa behandlas framgångsrikt inom sjukvården. Katarakt, eller grå starr är en av dem. Andra degenererande ögonsjukdomar är mer svårbehandlade. Alla kan behandlas med Acunova.

Synen skall kontrolleras hos läkare innan man börjar med behandling och sedan följas upp.

Behandlingen består av akupunktur vid finger-leder och tå-leder samt lokalt vid ögonen.
Vid varje behandlingstillfälle får man två behandlingar med en timmes mellanrum och behandlingen tar ca 30 min.

Behandlingen är oftast upplagd på 7 veckor.
Två veckor med fem dagar, sedan en vecka med tre dagar, en vecka med två dagar sedan följer tre veckor med en dag.
Underhållsbehandling en gång i månaden i fortsättningen
Aktuellt pris hittar du under fliken behandlingar.

Rekommenderar kosttillskottet LuteinBlå från Helhetshälsa

Här kan du göra en egen syntest: Amsler-schema

Gula fläcken

På näthinnan finns gula fläcken (makula). Det är där man har det skarpaste seendet och bästa synskärpan. Stavar kallas de synceller som finns utanför gula fläcken och de är mest ljuskänsliga och används i mörker. Tappar kallas de synceller som finns i gula fläcken och de gör så att vi ser skarpt, och de är mest färgkänsliga.


Några ord från klienter som blivit hjälpt hos mig:

FRÅN 65% TILL 100% SYN MED AKUNOVA!

Min ögonläkare ville boka tid för operation. Jag hade en hinna över gula fläcken på höger öga som gav krokseende och suddighet. Vid första besöket hade jag 80% syn, några månader senare var den försämrad till 65%. 
Jag ville verkligen inte operera ögat så jag bad om betänketid och började leta alternativ. Sökandet förde mig till Guns hemsida och artiklar om Akunova akupunktur som beskrev goda resultat på just ögonsjukdomar. Jag bestämde mig för att satsa. I oktober 2015 påbörjade jag intensivbehandlingen hos Gun Heed och när jag i januari var tillbaka hos ögonläkaren var min syn 100%! Ingen anledning till operation! 
Röntgenbilderna visar fortfarande på en hinna, jag har lite krokseende men jag ser mycket klarare och läser alltså utan besvär igen.

Martina Almgren

.

BÄTTRE SYN UNDER PÅGÅENDE BEHANDLING V.3

Jag har sedan januari 2014 fått injektioner i vänstra ögat, för att bromsa upp våta gula fläcken. Detta gjordes på en ögonklinik ca 25 ggr utan förbättring.
Jag har även gula fläcken i höger öga – den torra varianten. Synen har försämrats under dessa år, och jag kan inte köra bil och läsa längre. 
Har nu under våren fått behandling med Akunova/Akupunktur hos Gun Heed och jag kan nu märka en förändring redan efter tre veckor. Jag kan läsa textremsan på TV, märker linjer som förut var krokiga har blivit rakare. Det känns som jag skulle kunna köra bil igen!
Det har blivit en klar förbättring och jag är inte färdigbehandlad än, så jag ser ljust på framtiden!

Med tacksamhet Carl-Göran Carlsson, april 2017

.

FUCHS DYSTROFI

Ur Anna Agats brev 2023-10-29
”Innan vi satte igång Akunova behandlingen så var jag på ögonakuten, överläkaren sa då att det är lika svårt att se in i ditt öga som det är att se ut ur det. När jag i år 2023 var tillbaka för att kontrollera trycket och ögat, konstaterade läkaren att inflammationen såg ”lugn” ut.” Läs mer här