Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt då. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena.
Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvret är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.
Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena.
Antioxidanter finns främst i bär, frukt och grönsaker. Med hjälp av antioxidanter så kan vi både sakta ner åldrandet & förhindra att svåra sjukdomar uppstå.
Varför skall man äta massa ”superbär och frukter” som växer i t. ex. Asien och blir juice i USA och sedan skeppas över till oss och säljs för dyra pengar?
Personligen tror jag på att man skall försöka äta så mycket närproducerat som möjligt och gärna efter årstidens skörd. Både i miljöaspekt och vad som är bäst för oss hälsomässigt.
-Bären som säljs hos mig kommer från Sverige och Finland via ImmunButiken.
100 gram torkade bär motsvarar ca 1 kg färska. 1 tsk/dag räcker ca 1,5 månader.