Övrigt

 

Pollenallergi?

Har du problem med pollenallergi? Du kan må bättre med hjälp av akupunktur.
Endast fem behandlingar har visat sig effektivt i flera fall de senaste åren.
I bland kombineras akupunkturen med kosttillskott för att ge bättre resultat.
Helst skall man göra det innan pollensäsongen, men det kan underlätta betydligt även under säsongen! Välkommen att beställa tid.
Forskning Akupunktur/Allergi

Städa Din kropp - på insidan!

VARFÖR SKALL MAN RENA SIN KROPP?

Våren är bästa tid för rening, men det kan finnas andra tillfällen då reningen kan vara riktigt bra för hälsan. Antingen gör man det för att förebygga sjukdomar, eller för att må bättre och bli piggare.
Vi får i oss massa onyttigt från maten vi äter, luften vi andas, medicin som vi ibland måste ta m.m. Slaggprodukter och toxiska ämnen ackumuleras i kroppen.
Rening av kroppen kan medföra att en del obalanser försvinner från kroppen, samt att man kan gå ner i vikt -om man är i behov av det.
Jag hjälper Dig att komma igång. Du kan göra reningen genom koständring eller kosttillskott.

Svenskt bärpulver!!!

Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt då. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena.
Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvret är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.

Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena.
Antioxidanter finns främst i bär, frukt och grönsaker. Med hjälp av antioxidanter så kan vi både sakta ner åldrandet & förhindra att svåra sjukdomar uppstå.

Varför skall man äta massa "superbär och frukter" som växer i t. ex. Asien och blir juice i USA och sedan skeppas över till oss och säljs för dyra pengar?
Personligen tror jag på att man skall försöka äta så mycket närproducerat som möjligt och gärna efter årstidens skörd. Både i miljöaspekt och vad som är bäst för oss hälsomässigt.

Bären som säljs hos mig kommer från Sverige och Finland via ImmunButiken.
100 gram torkade bär motsvarar ca 1 kg färska. 1 tsk/dag räcker ca 1,5 månader.

Vill du sluta röka eller snusa?

Varför krångla med nikotinplåster, när det KAN räcka med en behandling med öronakupunktur för att sluta. 60-65% blir hjälpta efter en behandling.
Priset är endast 600 kr för en behandling och för 150 kr till, kan man även få örter som kan hjälpa mot beroende. Så varför inte prova? Välkommen att beställa tid!

Matintoleranstest

Vad är matintolerans?
Några vanliga symptom vid en matintolerans: Gaser, uppblåst, orolig mage, trötthet, utslag, ledbesvär, viktuppgång
I de tider som vi befinner oss i får vi genom mat, luft och vatten i oss ämnen/gifter som våra kroppar får svårt att bearbeta. Vårt matsmältningssystem får problem att göra sitt jobb. I våra tarmar så har tarmslemhinnan uppdraget att ta upp näringen i det vi äter och dricker. Men ofta är den slemhinnan skadad, inflammerad och läckande. En läckande tarm resulterar i att matproteiner kommer ut i våra blodbanor. Ett obearbetat matprotein som läcker ut i vårt blod blir för kroppen ett slags gift och kroppen börjar tillverka antikroppar mot det. Det är inte i detta läget säkert att det är en allergi utan kan först vara en intolerans.
Intolerans är förstadiet till allergi och reaktionerna är oftast inte lika allvarliga. Reaktionerna är också fördröjda vid en intolerans så det kan vara svårt att lista ut vad det man äter som man inte mår bra av.

Det är nu matintoleranstestet kommer in i bilden. Testet utförs av oss terapeuter som fått utbildning. (kostnad 500:-)
Det skickas sedan till ett laboratorium i Cambridge där de är experter på denna typ av analyser. (Kostnad från 2490:-)

Genom att undvika maten du är intolerant mot i kanske 3-6 mån kan du må bättre. Hör av dig om detta verkar intressant!

TANKVÄRDA ORD

"Förmågan att idag tänka annorlunda än igår,
skiljer den vise från den envise" John Steinbeck

"Kunskap är egna erfarenheter.
Allt annat är bara information" Albert Einstein

"Man växer genom att acceptera det man inte förstår" Gun Heed

"The Purpose of Life is to be yourself as much as you can be, by combining your innate talents and abilities with the wisdom from your life experience and merging them with your intrinsic spirit. Then give yourself back to the world as a gift."

                                                            Lillian Pearl Bridges