Referenser

Hör av dig!!

Har Du blivit hjälpt hos mig?
Då kanske Du i Din tur kan hjälpa andra med att skriva några rader!
I bland behöver man 'höra' från andra för att få hopp själv.
Det som är naturligt för mig som arbetar med komplementärmedicin,
är inte naturligt för alla andra.
Så hjälp andra att kunna hitta naturliga vägar att må bättre på.

Yin och Yang

Yin och yang är centrala begrepp inom kinesisk filosofi och som symboliserar ytterligheter. Yin och yang är universums urkrafter. Under hösten och våren möts yin och yang för att befrukta jorden och tecknet är regnbågen.

  • Yin, som är det svarta, symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga.
  • Yang, som är det vita, symboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga.

sv.wikipedia

Vad är akupunktur?

Skilj på klassisk kinesisk akupunktur (som görs hos mig och mina kollegor i Svenska Akupunkturförbundet) och sensorisk stimulering.

Ursprunglig/klassisk
akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin, skall inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd inom landstinget/kommun. Sensorisk stimulering utförd bl a av sjukgymnast används inom landstinget företrädesvis på smärtpatienter. Sensorisk stimulering utförs med mindre mängd behandlingstekniker än vid klassisk akupunktur. Olika diagnosmetoder används. Utbildningarna i sensorisk stimulering pågår ofta under 2-4 veckor. Det finns även andra varianter av akupunktur, men Svenska Akupunkturförbundet värnar om den klassiska traditionella kinesiska akupunkturen med flerårig utbildning och praktik.

Läs mer på Akupunkturförbundets hemsida.

REFERENSER GUN HEED


SÖKT FÖR ISHIASSMÄRTA......

Tack för din behandling igår, första hela natten jag sovit på tre veckor.

Hälsningar Jonas Asklund
2020-05-14

 

TACKSAM FÖR HJÄLP.......

Åker buss ifrån Gbg till Oslo med världens värk i rygg och ben. Kan inte ta mig fram.
Då kommer en vänlig kvinna fram och säger att hon jobbar med akupunktur och att nålarna är nere i bagaget. Hon går då och hämtar dom och sätter igång med behandling på mig. Det finns verkligen goda människor! Sån service att ge mig behandling, jag som inte ens är hennes kund utan bara en vanlig passagerare. Så otroligt tacksam att det finns folk som bryr sig om andra människor så mycket.

Sanna Helsing
15 december 2017

 

KLIMAKTERIEPROBLEM - SÖMN OCH VÄRMEVALLNINGAR

Har kommit i klimakteriet och iom det fått bl.a. ändringar i kroppstemperatur. Flera ggr/h går kroppen "upp i kok". Ingen fara med det om det inte vore för att det i sin tur leder till att jag vaknat ofta på nätterna p.g.a. värmevallningarna.
Kom till Gun på gränsen till att gå in i väggen p.g.a. sömnbrist. Efter andra behandlingen kom vändningen. Har nu gått fyra ggr hos Gun för klassisk akupunktur och sover gott om nätterna igen. Svettattackerna har nästan upphört.

Susanna
september 2017

 

BÄTTRE SYN UNDER PÅGÅENDE BEHANDLING

Jag har sedan januari 2014 fått injektioner i vänstra ögat, för att bromsa upp våta gula fläcken. Detta gjordes på en ögonklinik ca 25 ggr utan förbättring.
Jag har även gula fläcken i höger öga - den torra varianten. Synen har försämrats under dessa år, och jag kan inte köra bil och läsa längre.
Har nu under våren fått behandling med Akunova/Akupunktur hos Gun Heed och jag kan nu märka en förändring redan efter tre veckor. Jag kan läsa textremsan på TV, märker linjer som förut var krokiga har blivit rakare. Det känns som jag skulle kunna köra bil igen!
Det har blivit en klar förbättring och jag är inte färdigbehandlad än, så jag ser ljust på framtiden!

Med tacksamhet Carl-Göran Carlsson
april 2017

 

FRÅN 65% TILL 100% SYN MED AKUNOVA!

Min ögonläkare ville boka tid för operation. Jag hade en hinna över gula fläcken på höger öga som gav krokseende och suddighet. Vid första besöket hade jag 80% syn, några månader senare var den försämrad till 65%.
Jag ville verkligen inte operera ögat så jag bad om betänketid och började leta alternativ. Sökandet förde mig till Guns hemsida och artiklar om Akunova akupunktur som beskrev goda resultat på just ögonsjukdomar. Jag bestämde mig för att satsa. I oktober 2015 påbörjade jag intensivbehandlingen hos Gun Heed och när jag i januari var tillbaka hos ögonläkaren var min syn 100%! Ingen anledning till operation!
Röntgenbilderna visar fortfarande på en hinna, jag har lite krokseende men jag ser mycket klarare och läser alltså utan besvär igen.

Martina Almgren

 

LÄNDRYGGSMÄRTA EFTER 'VURPA' VID SKIDÅKNING

Marie fick en kraniosakral behandling för sin rygg och efter en liten stund fick jag ett glatt mail:
Hej Gun!
Tack för behandlingen idag. Nu när jag har varit hemma en stund så går jag normalt igen och det känns så mycket bättre. Du är helt grym!
Tack tack tack!!

Marie Larsson
2014-04-10

 

SNUSAVVÄNJNING, ALLERGI, KNÄARTROS OCH ENERGIKICK

Jag har sökt akupunktur för att sluta snusa, det fungerade utmärkt och vid tidigare försök när jag slutat har jag varit väldigt aggressiv och haft ett fruktansvärt sug. Denna gången gick det smidigt.

Våren 2009 provade jag akupunktur mot min pollenallergi och kunde då sluta med tabletter och bara använda spray och ögondroppar, vilket gjorde att jag inte var så trött och kunde njuta av våren. Detta skall jag göra i vår igen.

Jag har en lättare knäatros och med 10 gånger akupunktur gör att jag nu kan träna som vanligt igen, spinning, body pump, afrodans, utan att ha ont. Håller jag upp med träning en vecka så kommer värken tillbaka.

När jag är riktigt trött och har arbetat intensivt med mycket resor tar jag en Reiki hos Gun och får en energikick. Det sitter vanligtvis i under tre veckor.

Inger 50+

 

'KALKAXEL'/AXELPROBLEM

Efter många års kontakt med Vården, en diagnos Kalkaxel och med flera olika behandlingar så som kortisonsprutor och tabletter som hjälpte mig kortsiktigt, kom läkare fram till att ända sättet att bli av med min smärta var nödvändigt med en axeloperation.
Då insåg jag, att det måste finnas andra alternativ för att bota min axelsmärta.
Jag kom i kontakt med Alternativa Kliniken och Gun Heed.
Ett antal besök hos Gun och behandlingar som akupunktur kombinerad med Kraniosakral terapi har gjort att inflammationen i min arm försvann och jag kan idag röra armen utan komplikationer eller smärta. Lyckan för mig är att leva i en smärtfri tid.

Maria Contreras Ilvander

 

TRÖTTHET/SÖMNPROBLEM/NACKPROBLEM

Kom till Gun Heed på rekommendation av en god vän.
Har fått akupunktur, kraniosakral terapi och massage för att försöka avhjälpa min trötthet. Märker en tydlig skillnad, har blivit mera avslappnad och sover dessutom bättre. Fortsätter hos Gun och är tacksam för den hjälp jag fått.

Ingemar Nilsson

 

SVÅRT ATT BLI GRAVID

Hej!
I slutet av förra året sökte jag din hjälp för att jag hade svårt att bli gravid. Du gav mig två behandlingar och det gjorde susen.
Jag är nu i vecka 11, har gjort ultraljud, och allt ser bra ut.
Så jag vill bara tacka för den hjälp du gav oss!

Med Vänlig Hälsning
Lisa Rydquist 2010-03-12

 

FÖR EVIGT TACKSAM
HUVUDVÄRK & SÖMNRUBBNINGAR

Efter många års svår huvudvärk, dygnet runt, året runt, och med ett parallellt sömnbehov på c:a 15 - 17 timmar en eller flera ggr per månad genomgick jag många olika undersökningar inom den traditionella sjukvården.
Vad var det för fel? Tumör eller stroke, migrän, sömnsjuk, neurologiskt problem från nacke eller ögonen eller kanske ämnesbrist etc?
Nej och åter igen nej. Till sist blev beskedet från en underbar läkare att nu finns det bara ett alternativ kvar. Jag råder dig att prova den alternativa sjukvården.
Alternativa Kliniken och Gun Heed rekommenderades. Nu går det fort. Tidsbeställning. Ringer på dörren. Hej här kommer jag. Välkommen. Berättar min sjukdomshistoria. Gun ser mig i ögonen, kollar min tunga. Röntgar mig utan maskineri. Vad tror du Gun? Hon svarar: Du är tyvärr inte ensam och jag känner igen problemen.
Jag får akupunktur varje vecka och får hålla diet i 8 veckor med nya recept på god och välsmakande mat. Fusk med dieten var helt uteslutet då detta var min sista chans att bli kvitt problemen. Bl a var min lever mycket överbelastad av allt medicinerande och inte minst då under den sista svåra tiden då man testade olika läkemedel. Redan andra/tredje veckan kände jag hur det började lätta i mitt huvud och jag var på väg tillbaka. Sömnbehoven försvann. Gun jobbade lugnt och metodiskt med mig och när perioden var över hade hon, som hon utlovat, fixat det hela. (Guns anmärkning - lovat?)

Förutom hennes otroligt stora kunskaper inom många ämnes-/behandlingsområden är hon också en öppen, mjuk och mycket rar människa men hon har också en stor skopa humor så vi skrattade mycket tillsammans.

Läs nu detta minst två ggr. Jag har inte haft huvudvärk eller sömnstörningar sedan den dagen jag lämnade Gun och Alternativa Kliniken (ca 4 år sedan) så det är klart att man är för evigt tacksam.
Om du har problem råder jag dig att kontakta Gun, medan tid är, annars kommer du troligen att ångra dig resten av livet.

Bengt i Önnered 2010-04-12